In Italië gaan ze zelf nog een stapje verder, daar raden ze vrouwen aan die weinig zin hebben in seks vaker chocolade te eten. Urologen van het San Raffaele-ziekenhuis in Milaan ontdekte dat vrouwen die zich de chocolade goed lieten smaken een beter seksleven hadden dan vrouwen die de chocolade verleiding konden weerstaan. Conclusie, snoepers hebben meer behoefte aan bevrediging van hun seksuele contacten.
Daarom is het goed te begrijpen waarom je nieuwe liefde of misschien wel je man/vriend regelmatig met een groot doos chocolade komt aanzetten.
Chocolade lustopwekkend, ja of nee?
Wij gingen op onderzoek uit en hebben enkele van die lustopwekkende ingrediënten van chocolade eens nader bekeken.
Chocolade bevat cafeïne en theobromine, dit zijn stofjes waar je lekker van opkikkert. Ook de stof anandamide in chocolade wordt geassocieerd met lustgevoelens, en zou op onze hersenen op dezelfde manier inwerken als tetrahydrocannabinol, een stofje dat ook in marihuana zit. Maar je hoeft je geen zorgen te maken dat je stoned wordt van een stukje chocolade. Men heeft onderzocht dat je wel 15 kilo chocolade in één keer zou moeten opeten om enigszins een vergelijkbaar effect met een jointje te krijgen. En dat krijgt zelfs de grootste chocoladegek niet voor elkaar.
Het laatste stofje is fenylethylamine. Fenylethylamine wordt ook wel de liefdespeptide genoemd, omdat ons lichaam er een grote hoeveelheden van aanmaken als we verliefd zijn. Het maakt ons een beetje vrolijk tot euforisch. Ook schijnt je lichaam te barsten van de fenylethylamine als je een orgasme hebt. Nu ging het gerucht dat chocolade dezelfde gevoelens opwekte, aangezien het ook fenylethylamine bevat. Maar intussen heeft men wetenschappelijk bewezen dat de fenylethylamine in chocolade al afgebroken wordt in ons lichaam voordat het de hersenen kan beïnvloeden.
Wat wel bewezen is dat de stof ‘flavonoïde’ een beschermende werking heeft tegen onder meer hartinfarcten. De stof zorgt ervoor dat schadelijke zuurstofverbindingen in het bloed (die een rol spelen in het ziektebeeld van hart- en vaataandoeningen) geneutraliseerd worden. Diezelfde stoffen komen ook voor in thee, groente, rode wijn en appels, maar dan wel vier keer minder dan in chocolade.
Geschiedenis van chocolade
Ook als we de geschiedenis van de chocolade in duiken, dan zien we dat toen ook al chocolade genuttigd werd vanwege de vermeend prikkelende en lust opwekkende werking.
- De Azteekse keizer Montezuma dronk per dag tot 50 bekers gekruide cacao én zeker alvorens hij zijn harem binnenstapte.
- De wereldberoemde vrouwenversierder Casanova deed vaak een beroep op chocolade en champagne.
- Ook Madame du Barry, een van de maîtresses van Lodewijk de Vijftiende, lustte er wel pap van. Ze gaaf haar minnaars chocolade in de hoop dat ze het dan wat langer volhielden
Het is zelfs zover gekomen dat de kerk op een bepaald moment de consumptie van chocolade verbood omdat het als afrodisiacum beschouwd werd.
Maar wat is het dan wel?
Is het de sensuele zachte substantie die smelt op je tong, is het de onweerstaanbaar zoete smaaksensatie? De geschiedenis, of wat dacht je van de sensuele reputatie van chocolade.
Wij denken dat de belangrijkste sensatie die het eten van chocolade geeft, blijkbaar de onweerstaanbare smaaksensatie is …. Dus niks lustopwekkend of als vervanger voor slecht seks! Nee, het gaat om de mystieke sfeer die rondom de chocolade hangen. Niet meer, niet minder. Maar het blijft een geweldige lekkernij en een geweldig cadeau om te krijgen zeker van je lover. En laat de mannen maar in de waan, dat het een opwerkende werking heeft. Anders krijg je het nooit meer cadeau!
Waarom chocolade beter is dat seks
- Chocolade kun je altijd krijgen
- Goéde chocolade is gemakkelijk te vinden
- Chocolade is veiliger terwijl je autorijdt
- Je kunt er zo lang over doen als je zelf wil
- Het woord ‘relatie’ jaagt chocolade niet op de vlucht
- Chocolade op het werk stoort je collega’s niet
- Van verschillende soorten houden maakt je geen freak
- Van chocolade kun je niet zwanger worden en geen aids krijgen
- Chocolade houdt de buren niet wakker
- Je bent nooit te jong of te oud voor chocolade
Aardbeien met een chocoladejasje
Eenvoudig en toch toppunt van sensuele cuisine en kan niet mislukken als je de instructies volgt. De belangrijkste factor is deze: de aardbeien moeten absoluut droog zijn. Eén druppeltje water en je perfecte chocolade dip is om zeep.
- Bedek een serveerblad met bakpapier.
- Smelt goede chocolade ‘au-bain-marie’ en geduldig.
- Dip iedere aardbei er halfweg in en leg ze dan op het bakpapier (ver genoeg uit elkaar).
- Als de chocolade halfweg te dik is geworden, verwarm hem dan opnieuw maar zéér geduldig.
Tegen alle chocoladeregels in zet je het blad choc-aardbeien in de koelkast en je lààt ze daar, ook nadat ze al afgekoeld zijn. Waarom? Alleen perfect getemperde chocolade zal niet opnieuw gaan smelten op kamertemperatuur en zulke meesterchocolatiers zijn we niet.