Weekendje Gent? Sfeervol & kleinschalig

Geschreven op 12 March, 2007 in  Weekendje weg
image description

Weekendje Gent. Met je geliefde, genieten van Gent zoals jullie dat willen. Gent is een historische en gezellige studentenstad, die nog steeds kan pronken met haar oude gildehuizen. Wandel door het autovrije centrum of maak een boottocht op de Gentse Reien. Absolute toeristische trekpleisters zijn de Sint-Baafskathedraal, Gravensteen en de Belforttoren. ‘s Avond genieten jullie in één van de vele restaurants of cafés van een hapje en drankje.

Weekend Gent

Op de Vrijdagmarkt, met haar vele cafés en terrasjes, staat jullie oog in oog met de dappere Gentse volksheld Jacob van Artevelde. In het SMAK, het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst, bekijk je de moderne kunst. Voor stoffen, mode en architectuur ga je naar het Design Museum. Of bewonder kunst en cultuur in het Feestlokaal van Vooruit. Romantischcadeau.nl selecteerde de hoogtepunten van Gent, voor een romantisch weekendje Gent.

Gent: bijzondere speciaalzaken

In de historische binnenstad van Gent vindt men allerlei bijzondere speciaalzaken. Het Kloskanthuis aan de Korenlei heeft prachtige etalages vol met handgemaakte tafel- en bedlinnen. Ook vindt je hier allerlei zilveren artikelen alsmede juwelen. De Temmerman aan de Korte Dagsteeg heeft een ruim assortiment aan ouderwets snoepgoed. In de Tierenteijn aan de Groenmarkt verkoopt men de streekmosterd Tierentijn.

Weekendje Gent: hotel Gent

Goedkoop hotel of een hotel voor een romantisch weekend Gent? Onderstaande hotel aanbieders hebben altijd wel een leuke hotel in Gent in de aanbieding!


  • Hotelspecials.nl/Gent- met tientallen sfeervolle hotels rondom Gent. Laat jullie verrassen en boek het Mystery Hotel in Gent. Dit is een en verrassend verblijf voor twee tegen een super scherpe prijs.

 

Gent: tips voor eten & drinken

Eten en drinken is in Gent een waar feest. In Gent zijn diverse cafés en restaurants waar het voor de fijnproever goed toeven is. Liefhebbers van chocolade bezoeken de chocoladebar. Een absolute Gentse specialiteit, is natuurlijk de Gentse Waterzooi. Heerlijke stoofpot van kip en diverse groenten zoals sjalotten, wortel, prei en selder. In de avond, na het eten genieten jullie van Belgische pilsener in één van de vele cafe's.

Gent: uitgaan - gevarieerd aanbod

Gent heeft een zeer gevarieerd aanbod in uitgaansmogelijkheden. In Gent vindt u uiteraard vele kroegen. Maar ook liefhebbers van theater kunnen prima terecht in de stad. Filmliefhebbers kunnen terecht bij het grote bioscopencomplex Decascoop aan de Ter Platen.

Verder staat Gent bekend om zijn vele jaarlijkse evenementen zoals de Gentse feesten. De feesten behoren, na de Bierfeesten van München, tot de grootste volksfeesten van Europa. Dit tiendaags volksfeest wordt jaarlijks in juli gehouden. De Gentse Feesten staan bol van de muziek, theater en straatanimatie. In augustus worden in de wijk Patershol de Patersholfeesten gehouden, in september en oktober het Festival van Vlaanderen en het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen-Gent.

Gent: must see. Top 5!

Het Gravensteen geldt als één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van Gent. De oorspronkelijke burcht werd omstreeks 1180 gebouwd door de graaf van Vlaanderen Filips van den Elzas. De graven van Vlaanderen resideerden er tot in de 14de eeuw. Het einde van de middeleeuwen betekende tevens het einde van het militaire belang van de burcht als verdedigingsmiddel, onder meer door de opkomst van buskruit, vuurwapens en kanonnen. De burcht werd daarna gebruikt als muntslagerij en werd vooral berucht als gevangenis en gerechtshof. In de 19de eeuw werd het Gravensteen door een industrieel omgetoverd in een fabriekscomplex met katoenspinnerijen en ateliers voor metaalconstructie.

Op het einde van de 19de eeuw verhuisde men de industriële activiteiten naar de rand van Gent en het Gravensteen bleef troosteloos en vervallen achter. De wereldtentoonstelling van 1913 in Gent bracht redding voor de burcht. Het middeleeuwse kasteel werd gerestaureerd. Alleen de restaurateurs gingen evenwel zeer eigenzinnig te werk en deden vooral beroep op hun fantasie, eerder dan op enig historisch besef. Het gereconstrueerde Gravensteen doet dan ook zeer middeleeuws aan, maar heeft eigenlijk geen uitstaans met de oorspronkelijke middeleeuwse burcht. Het Gravensteen telt momenteel heel wat mooie historische collecties. Zo herbergt de burcht een Wapenmuseum en het gerechtsmuseum. Adres: Sint Veerleplein.

De Sint-Baafskathedraal is opgetrokken in verschillende bouwstijlen. Tot het gamma van schilderijen behoort onder meer "De aanbidding van het Lams Gods" dit veelluik is het bekendste werk van de schilders Hubert en Jan van Eyck en dateert uit 1432 en wordt beschouwd als het hoogte punt van de 15de eeuwse Vlaamse schilderkunst. Het is genoemd naar het onderste middenpaneel, waar een lam vereerd worden door een groepen engelen, martelaren, profeten en apostelen. De Toren van de kathedraal vormt samen met de Belfort en de Sint Niklaaskerk de zogenaamde 3 torens van Gent. Verder bezit de Sint Baafskathedraal een preekstoel vervaardigd uit eik en marmer en het orgel in speelse barok is het grootste van de Benelux.

De Belfort is een 96 meter hoge toren aan het Sint-Baafsplein. De Belfort is gebouwd in de Middeleeuwen en diende als wachttoren. In Vlaanderen hadden de steden in de Middeleeuwen het recht elk een belfort (toren) te bouwen. Vanaf De Belfort toren hebben jullie  een schitterend uitzicht over Gent. De toren is de middelste toren van de beroemde Gentse torenrij, samen met de Sint-Niklaaskerk en de Sint-Baafskathedraal. Het belfort van Gent behoort samen met de Lakenhal en de Mammelokker sinds 1999 tot het Werelderfgoed van de UNESCO.

Gentse Toeren, een bundel met 10 wandelingen en 1 fietstocht, interessante informatie en leuke verhalen over verschillende Gentse wijken. Bij elk hoofdstuk hoort tevens een beschrijving van de leukste winkeltjes, cafeetjes en restaurants. Een uitgelezen gids om Gent al wandelend te leren kennen. Voor wie Gent wil gaan verkennen is deze bundel een uitstekende start. (met handige stadplannen) Gentse Toeren is een initiatief van Vizit. Adres: Corduwaniersstraat 4A te Gent.