Romantische uitjes - 19 tips: romantisch dagje uit voor 2!

Geschreven op 12 June, 2007 in  Leuke uitjes
image description

Druk, vroeg op en geen tijd voor elkaar! Dan is een romantisch dagje uit, misschien geen gek idee! Eigenlijk maak het niets uit waar jullie samen naar toegaan, het gaat meer om de tijd die jullie samen zijn. Hier enkele romantische uitjes om jullie een duwtje in de goede richting te geven.

Unieke daguitjes voor geliefde

Op zoek naar een uitje met een blijvende herinnering? Dan is een cadeaubon in de vorm van een belevenis een echte aanrader! Hier onze selectie van de allerleukste cadeaubon belevenissen voor twee.

 

Picknicken in de natuur

Als het mooi weer is, dan gaat er niets boven lekker genieten in de natuur. Ga samen fietsen of wandelen en neem een goed gevulde picknickmand mee. Zoek een afgelegen plekje waar jullie ongestoord van elkaar kunnen genieten. Spreid een kleedje, ontkurk een fles wijn en snoep van de lekkernijen. Valt de avond, steek dan een paar kaarsjes aan en kruip dicht tegen elkaar aan om te geniet van de sterren en het maanlicht. Of wat dacht je van deze kasteelpicknick? Leuk om cadeau te geven.

Romantisch uitje

Wellness dagje

Ja, heren en nu niet denken dat dit alleen iets voor vrouwen is! Samen ontspannen en nieuwe energie opdoen, omringd door rust in een heerlijke omgeving. Er zijn diverse kuuroorden in Nederland zoals Elysium in Bleiswijk de Zwaluwhoeve in Hierden en natuurlijk Thermae 2000 in Valkenburg. De heuvelachtige omgeving van Valkenburg leent zich ook nog eens prima voor wandel- en fietstocht.

Deze kuuroorden bieden je alles voor een heerlijke dag vol ontspanning en pure verwennerij! Met verwarmde zwembaden, beautyfarms, relaxruimtes, whirlpools, sauna’s, zoutwaterbaden, bubbelbaden en kruidenbaden. Zeker weten dat jullie als herboren terug komen.

Ballonvaart

Aan een ballonvaart voor twee zal niet iedereen direct denken bij een romantisch uitje. Toch is het de laatste jaren zeer populair. Maar je moet natuurlijk wel durven! Eenmaal in de lucht gaat er een wereld voor je open en kun je genieten van prachtig uitzicht en ervaar je een rustgevende stilte. Langzaam zie je het landschap onder je door glijden en bij helder weer kun je wel 100 km. ver kijken. Geef je over aan de wind en laat je meevoeren naar een onbekende bestemming.

Dagje Amsterdam

De levendige en wereldberoemde hoofdstad van Nederland. Wat dachten jullie van een bezoekje aan de Dam, om daarna te shoppen in de aangrenzende winkelstraten zoals de Kalverstraat en Nieuwendijk. Een wandelen in het vondelpark of lekker ondeugend een wandeling over de Wallen. De keuze is aan jullie. Kijk hier voor tip: weekendje Amsterdam

Stedentrip

Kies een mooie stad uit, er zijn er genoeg van in Nederland en Belgié: Maastricht, Antwerpen, en Brugge

Wandelen

Zoek een mooi natuurgebied uit neem de rugzak mee, wat broodjes en iets te drinken. Meer is er eigenlijk niet nodig voor zomaar een dagje weg.

Avondwandeling aan zee

Natuurlijk woont niet iedereen vlak bij zee. En daarom is het des te leuker om er een romantische overnachting van te maken. Elk jaargetijde heeft zo zijn charmes. De herfst en de winter met de frisse zeewind of de lente en zomer met de warme zon en de zwoele avonden. Wandel samen langs de kustlijn en kijk naar jullie voetsporen die langzaam in zee verdwijnen. Geniet van de rust die de golven uitstralen, zoek schelpen en vertel elkaar jullie diepste geheimen.

Wadlopen

Wadlopen is een heel leuke manier om het wad te verkennen. Je wandelt bij eb, onder deskundige begeleiding, over de drooggevallen zeebodem en ontdekt zo de unieke flora en fauna van de wadden. Behalve interessant en leerzaam is wadlopen vooral een heerlijk dagje uit. Ontdek de ruimte de ruste en natuurlijke de schitterende natuur.

Een wadlooptocht begint twee tot drie uur voor laagwater aan de dijk. Eerst krijg je nog wat informatie van een gids over hetgeen je te wachten staat. Daarna kan de tocht beginnen en passeer je eerst de kwelder en daarna het wad. Je loopt nu over de drooggevallen zeebodem naar de bestemming van de wadlooptocht dit kan een eiland of een plaat in de Waddenzee zijn.

Onderweg maak je kennis met een uniek stukje natuur. En bij goed zicht kun je kilometers ver kijken en is het wad dan ook een onvoorstelbaar ruim en weids gebied. Een oversteek duurt 3 tot 5 uur en een wadloopzwerftocht z’n 2.5 tot 3 uur. Zijn jullie uiteindelijk teruggekeerd, dan kun je met voldoening terugkijken op een onvergetelijke dag. De beste maanden zijn mei t/m oktober, zowel in het weekend als op doordeweekse dagen. Maak wel van te voren een afspraak om een teleurstelling te voorkomen.

Romantisch uitje

Boottochtje op een meer

Vaak zie je het in oud films, een verliefd stel samen dobberen in een houten bootje op een groot meer. We kunnen wel stellen dat dit het toppunt is van zomers genieten: Alleen jullie twee. Zet alle zorgen eventjes opzij en geniet van de stilte en de natuur.

Romantisch diner

Misschien vind je het een beetje standaard. Maar we weten zeker, dat een romantisch diner goed in de smaak zal vallen. Kies een sfeervol hotel- restaurant uit, reserveer van te voren en vraag of ze een romantisch diner bij kaarslicht voor jullie willen serveren. 

Romantisch hotel

En hebben jullie geen zin om ’s avonds laat terug naar huis te rijden? Wat is er dan mooier om te overnachting in het hotel. Via Hotelspecials.nl of Weekendjeweg.nl kunt je volop inspiratie opdoen en is er volop keuze uit prima hotels door heel Nederland.Meer romantische uitjes in Nederland

Geniet met je lief van het leven, maak er elke dag iets bijzonders van. Nog een acht tal bijzondere uitjes voor een heerlijk dagje uit met je lief!

   • Kasteelruïne van Valkenburg 
   • Blotevoetenpad (Friesland)
   • Koetstocht door Amsterdam
   • Beklim de Domtoren 
   • Romeinse wandeling 
   • Poëzieroute wandeling 
   • Het Vrijthof
   • Blotevoetenpad (Limburg)

Kasteelruïne van Valkenburg

Beleef de Middeleeuwen door een bezoek te brengen aan de Kasteelruïne van Valkenburg aan de Geul. Daal daarna af in het gangenstelsel onder de Kasteelruïne: de Fluweelengrot. In haar oude en grillige gangen met indrukwekkende wandschilderingen, inscripties en vreemde sculpturen. In de mergelwand is het permanent 12 graden.

Vanaf midden november t/m eind december wordt de Fluweelengrot omgetoverd tot een warme, gezellige kerstmarkt die zich uitstrekt tot diep in haar labyrint van gangen.

Blotevoetenpad

Ervaar samen met je partner de echte natuur onder je voeten op het het blotevoetenpad ('t Blôde Fuottenpaad) in het Friese Opende. Het blote voetenpad is zo'n 4 kilometer lang en ook met schoenen te bewandelen. Maar op blote voeten is het pad een heerlijke en onvergetelijke ervaring.

Het pad voert jullie over een touwbrug, zand- en graspad en door het water. Onderweg vind je geen banken, maar bungelbanken en hangmatten waar jullie uit kunnen rusten. Avontuurlijk is deze wandeltocht zeker wat je weet niet wat er komt na de volgende bocht.

Het blotevoetenpad start bij een parkeerplaats aan de Kale Weg. Markering is aanwezig en is het pad zo'n 4 kilometer lang.

Koetstocht door Amsterdam

Geniet op een romantische en nostalgische manier van Amsterdam en laat jullie rondrijden in een koets door het centrum van Amsterdam. Hierbij hebben jullie keuze uit diverse rondritten die jullie de mooiste en meest bijzondere plekjes van Amsterdam laat zien.

De koetstochten variëren in tijd van 20 t/m 60 minuten. Standplaats: voor het Koninklijk Paleis. Reservering is niet nodig.

Beklim de Domtoren

Bezoek samen met je geliefde De Domtoren en klim via de 465 traptreden naar de top. Vanaf de top op 70 en 95 meter hebben jullie een spectaculair uitzicht over zowel Utrecht als de provincie Utrecht. Deze klim is altijd onder leiding van een gids bereiken. Reserveren is aan te raden en kan via Domtoren.nl

Romeinse wandeling

Een leuke manier om Nijmegen te verkennen is met een Romeinse wandeling. Als onze oudste stad was Nijmegen ooit de belangrijkste Romeinse plek van het land. Verspreid door de stad bevonden zich Romeinse legerkampen, een amfitheater, markten, tempels en badhuizen.

De gemeente Nijmegen is al een aantal jaren bezig dit verleden zichtbaar te maken, onder andere door drie wandelroutes uit te zetten langs de Romeinse sporen in de stad. De wandelroutes zijn verkrijgbaar bij het VVV-kantoor ter plaatse en bij musea in Nijmegen.

Poëzieroute wandeling

Wandel door de hoofdstad van Friesland aan de hand van de Poëzieroute. Op verschillende tegels in Leeuwarden staan bestaande en nieuwe gedichten van Friese en Nederlandse dichters. In 1993 werden de eerste tien gedichten ‘gelegd’ ter gelegenheid van het afscheid van de toenmalige burgemeester.

Sindsdien worden er elk jaar een aantal stenen toegevoegd aan deze unieke wandelroute. Bij de VVV Leeuwarden, de webshop van deze VVV en bij verschillende boekhandels in de stad, is het boekje van de Poëzieroute verkrijgbaar. Kijk op de site: Poezieroute.nl

Het Vrijthof

Het Vrijthof, het plein in Maastricht voor de Sint-Servaasbasiliek, is het kloppende hart van de stad: hier proef je het echte Limburg. Rondom het Vrijthof vind je allerlei leuke restaurants en cafés.

Vanaf het plein kunnen jullie ook in de enige stadstram van Maastricht stappen voor een historische rondrit van ongeveer drie kwartier, door de oude binnenstad. Zo zie je in een keer een boel bezienswaardigheden, waaronder in ieder geval het Vagevuur, het Jekerkwartier en het Onze Lieve Vrouweplein.

Blotevoetenpad

Het blotevoetenpad is een uitdaging om de natuur op een andere manier te leren kennen. Het is gezond en leuk. Het pad is ruim 4 kilometer lang en je wandelt over verschillende natuurlijke ondergronden. Een wandeling op blote voetenpad is niet alleen uitdagend het is ook nog eens goed voor je coördinatie, verstevigt de rugspieren en bevordert de darmwerking.

Het blotevoetenpad bereik je via het Schutterspark, te Brunssum. Op het navigatie systeem brengt het adres Ganzepool 9a in. (6443 WZ) Meer info: Blotevoetenpark.nl