Romantische uitjes - 12 tips: romantisch dagje uit voor 2!

Geschreven op 12 June, 2007 in  Leuke uitjes
image description

Druk, vroeg op en geen tijd voor elkaar! Dan is een romantisch dagje uit, misschien geen gek idee! Eigenlijk maak het niets uit waar jullie samen naar toegaan, het gaat meer om de tijd die jullie samen zijn. Hier enkele romantische uitjes om jullie een duwtje in de goede richting te geven.

Unieke daguitjes voor geliefde

Op zoek naar een uitje met een blijvende herinnering? Dan is een een belevenis een echte aanrader! Hier onze selectie van de allerleukste belevenissen voor twee.

 

Picknicken in de natuur

Als het mooi weer is, dan gaat er niets boven lekker genieten in de natuur. Ga samen fietsen of wandelen en neem een goed gevulde picknickmand mee. Zoek een afgelegen plekje waar jullie ongestoord van elkaar kunnen genieten. Spreid een kleedje, ontkurk een fles wijn en snoep van de lekkernijen. Valt de avond, steek dan een paar kaarsjes aan en kruip dicht tegen elkaar aan om te geniet van de sterren en het maanlicht. Of wat dacht je van deze kasteelpicknick? Leuk om cadeau te geven.

Romantisch uitje

Wellness dagje

Ja, heren en nu niet denken dat dit alleen iets voor vrouwen is! Samen ontspannen en nieuwe energie opdoen, omringd door rust in een heerlijke omgeving. Er zijn diverse kuuroorden in Nederland zoals Elysium in Bleiswijk de Zwaluwhoeve in Hierden en natuurlijk Thermae 2000 in Valkenburg. De heuvelachtige omgeving van Valkenburg leent zich ook nog eens prima voor wandel- en fietstocht.

Deze kuuroorden bieden je alles voor een heerlijke dag vol ontspanning en pure verwennerij! Met verwarmde zwembaden, beautyfarms, relaxruimtes, whirlpools, sauna’s, zoutwaterbaden, bubbelbaden en kruidenbaden. Zeker weten dat jullie als herboren terug komen.

Ballonvaart

Aan een ballonvaart voor twee zal niet iedereen direct denken bij een romantisch uitje. Toch is het de laatste jaren zeer populair. Maar je moet natuurlijk wel durven! Eenmaal in de lucht gaat er een wereld voor je open en kun je genieten van prachtig uitzicht en ervaar je een rustgevende stilte. Langzaam zie je het landschap onder je door glijden en bij helder weer kun je wel 100 km. ver kijken. Geef je over aan de wind en laat je meevoeren naar een onbekende bestemming.

Dagje Amsterdam

De levendige en wereldberoemde hoofdstad van Nederland. Wat dachten jullie van een bezoekje aan de Dam, om daarna te shoppen in de aangrenzende winkelstraten zoals de Kalverstraat en Nieuwendijk. Een wandelen in het vondelpark of lekker ondeugend een wandeling over de Wallen. De keuze is aan jullie. Kijk hier voor tip: weekendje Amsterdam

Stedentrip

Kies een mooie stad uit, er zijn er genoeg van in Nederland en Belgié: Maastricht, Antwerpen, en Brugge

Wandelen

Zoek een mooi natuurgebied uit neem de rugzak mee, wat broodjes en iets te drinken. Meer is er eigenlijk niet nodig voor zomaar een dagje weg.

Avondwandeling aan zee

Natuurlijk woont niet iedereen vlak bij zee. En daarom is het des te leuker om er een romantische overnachting van te maken. Elk jaargetijde heeft zo zijn charmes. De herfst en de winter met de frisse zeewind of de lente en zomer met de warme zon en de zwoele avonden. Wandel samen langs de kustlijn en kijk naar jullie voetsporen die langzaam in zee verdwijnen. Geniet van de rust die de golven uitstralen, zoek schelpen en vertel elkaar jullie diepste geheimen.

Wadlopen

Wadlopen is een heel leuke manier om het wad te verkennen. Je wandelt bij eb, onder deskundige begeleiding, over de drooggevallen zeebodem en ontdekt zo de unieke flora en fauna van de wadden. Behalve interessant en leerzaam is wadlopen vooral een heerlijk dagje uit. Ontdek de ruimte de ruste en natuurlijke de schitterende natuur.

Een wadlooptocht begint twee tot drie uur voor laagwater aan de dijk. Eerst krijg je nog wat informatie van een gids over hetgeen je te wachten staat. Daarna kan de tocht beginnen en passeer je eerst de kwelder en daarna het wad. Je loopt nu over de drooggevallen zeebodem naar de bestemming van de wadlooptocht dit kan een eiland of een plaat in de Waddenzee zijn.

Onderweg maak je kennis met een uniek stukje natuur. En bij goed zicht kun je kilometers ver kijken en is het wad dan ook een onvoorstelbaar ruim en weids gebied. Een oversteek duurt 3 tot 5 uur en een wadloopzwerftocht z’n 2.5 tot 3 uur. Zijn jullie uiteindelijk teruggekeerd, dan kun je met voldoening terugkijken op een onvergetelijke dag. De beste maanden zijn mei t/m oktober, zowel in het weekend als op doordeweekse dagen. Maak wel van te voren een afspraak om een teleurstelling te voorkomen.

Romantisch uitje

Boottochtje op een meer

Vaak zie je het in oud films, een verliefd stel samen dobberen in een houten bootje op een groot meer. We kunnen wel stellen dat dit het toppunt is van zomers genieten: Alleen jullie twee. Zet alle zorgen eventjes opzij en geniet van de stilte en de natuur.

Romantisch diner

Misschien vind je het een beetje standaard. Maar we weten zeker, dat een romantisch diner goed in de smaak zal vallen. Kies een sfeervol hotel- restaurant uit, reserveer van te voren en vraag of ze een romantisch diner bij kaarslicht voor jullie willen serveren. 

Romantisch hotel

En hebben jullie geen zin om ’s avonds laat terug naar huis te rijden? Wat is er dan mooier om te overnachting in het hotel. Via Weekendjeweg.nl kunt je volop inspiratie opdoen en is er volop keuze uit prima hotels door heel Nederland. Kijk hier voor onze selectie van super romantische hotels in Nederland en Belgie.

Koetstocht door Amsterdam

Geniet op een romantische en nostalgische manier van Amsterdam en laat jullie rondrijden in een koets door het centrum van Amsterdam. Hierbij hebben jullie keuze uit diverse rondritten die jullie de mooiste en meest bijzondere plekjes van Amsterdam laat zien.

De koetstochten variëren in tijd van 20 t/m 60 minuten. Standplaats: voor het Koninklijk Paleis. Reservering is niet nodig.