Privé jacuzzi = genieten van pure luxe

Geschreven op 15 May, 2012 in  Romantische tips,
image description

Lekker luxe, samen ontspannen, romantiek en een weekendje weg in een luxe hotel. Aan deze woorden moet je denken bij een jaccuzi. Maar toch zijn er steeds meer mensen die een jaccuzi plaatsen in hun huis. Of het nu voor ontspanning, familieplezier of romantiek gaat, er gaat niets boven het samen relaxen en bubbelen in het warme water. Geurkaarsjes, glas wijn erbij en alle spanning van de dag ebt weg.

Naast ontspanning, heeft het nemen van een bubbelbad ook een gunstig effect op je lichaam. Het massage systeem in het bubbelbad zorgt voor een goede bloedsomloop en een gezonde huid. Door de beweging van het water in het bubbelbad wordt de huid zeer grondig gereinigd. Waardoor je huid niet alleen gezonder en mooier wordt, de masserende waterstralen zorgen tevens voor het sterker en soepeler maken van de spieren.

Keuze is er genoeg in bubbelbaden en vooral de hottubs zijn erg in trek. Maar er zijn ook whirpools, spabaden, of jacuzzi’s. Maar, wat is nu eigenlijk het verschil? Eigenlijk vooral de naam! De namen zijn verschillend voor ongeveer hetzelfde, het warme water, de zit/ligbanken en het masserende water- en/of luchtstralen dat hebben ze allemaal gemeen. Wel zijn er enkele kleine verschillen, hieronder volgt een overzicht:

Tip: Hotelkamer met jacuzzi

 

Buiten of binnen?

Bubbelbaden kunnen zowel binnen als buiten worden geplaatst, er is echter wel een verschil tussen een binnen- en een buitenbubbelbad. Het binnenbubbelbad wordt net als een gewone badkuip ingebouwd en moet elke keer opnieuw worden gevuld met water. Een buitenbad daarentegen wordt meestal om de drie maanden verschoond.

jacuzzi, whirlpool of bubbelbad?

Licht uit, kaarsjes aan, de verwarming een tikje hoger en een rustige muziek of natuurgeluiden voor een ontspannen stemming. Of wat dachten jullie van het badwater te verrijken met essentiële oliën zoals lavendel of bergamot. Zeker weten, dat jullie samen zullen genieten en relaxen.

Een bubbelbad ook wel: jacuzzi, naar het Italiaanse merk van bubbelbaden, of whirlpool op zijn engels, is een verwarmd bad, meestal zo rond de 37/38ºC, waar bellen in worden gevormd, door middel van lucht. Er zijn diverse modellen verkrijgbaar, hoekbaden, rechten baden en speciale baden. Voor elke badkamer is er wel een geschikte jacuzzi te krijgen. Prijs tussen de € 800,- en € 9500,- euro, afhankelijk van de grote, model en overige wensen.

Formeel is jacuzzi een merknaam en mogen anderen leverancier van bubbelbaden deze naam niet gebruiken voor hun baden. De uitvinder van dit bad was op zoek naar mogelijkheden om zijn 8-jarige zoon Kenneth jacuzzi verlichting te geven voor zijn reumatoïde artritis. Later stond deze zoon aan het hoofd van het bedrijf.

Spabad

Spabad

Of het nu een heerlijke zomeravond is, of het vriest in de winter: het is altijd genieten! Stel je eens voor: hartje winter een beetje vorst en een heldere hemel met sterren. En jullie zitten samen met een wijntje in de warme spa heerlijk te ontspannen en opgewarmd uit te kijken naar een volgende koude dag. Een spabad is ontwikkeld voor in de tuin en dankzij een thermostaat met vorstbeveiliging uitermate geschikt om het hele jaar buiten te staan.

Het belangrijkste principe van een spabad is: ontspanning door middel van een massage in een bad. Daarbij kan de massage worden verricht door waterstralen, luchtjets of een combinatie van beide. Krachtige jets helpen de verkrampte spieren en stijve gewrichten te ontspannen en te versoepelen. Gifstoffen verdwijnen en je lichaam ontspant en het stimuleert de vrijgave van endorfine, de zogenaamde gelukshormoon, die tot een goed gevoel en ontspanning bijdraagt. Goedkoop is een Spabad allerminst, je moet rekenen dat je tussen de € 3500,- en € 16.000,- euro kwijt, afhankelijk van grote, model en de eventuele extra opties.

Geniet samen van de hot tub: voel het warme water om jullie lichaam; luister naar het knapperende hout in de kachel, adem de frisse lucht in, klets met elkaar in het licht van de maan of bij het romantisch kaarslicht.

Hottub of badtunna?

Geniet samen van de hot tub: voel het warme water om jullie lichaam; luister naar het knapperende hout in de kachel, adem de frisse lucht in, klets met elkaar in het licht van de maan of bij het romantisch kaarslicht.

Hot tubs worden gemaakt van hout. Door hun uitgekiende constructie, zijn ze gegarandeerd waterdicht en zijn ze in verschillende groottes te koop. Een hot tub bubbel niet, alleen het water wordt verwarmd door een knapperend haardvuurtje onder het water oppervlak. De plaatsing van een hot tub is hierdoor erg éénvoudig omdat je geen enkele gas of elektriciteit voorziening hoef te treffen. Bovendien is de opwarming snel en goedkoop. Denken jullie er aan om een hot tub te laten plaatsen dan ben je tussen de € 2000,- en € 6500,- euro kwijt, afhankelijk van grote, model en materiaal.

Kostbaar

Vind je het erg duur, zo’n luxe jacuzzi, spabad of hot tub, dan kun je nog altijd een hotelkamer met jacuzzi boeken. Niet zo duur maar heel romantisch, samen relaxen in het warme water met rozenblaadjes, rozenolie, een glaasje sekt en kaarsjes.